Duurzaamheid

Ons doel is dat een cabin een positieve impact heeft op mens & milieu. Dat doel zullen we niet in een keer kunnen bereiken. We zijn begonnen met in de basis te kiezen voor de meest duurzame materialen die er nu beschikbaar zijn. Hierbij zoeken we altijd een balans met de betaalbaarheid en de kwaliteit van materialen.
Al ons hout kopen we bijvoorbeeld bij leveranciers met een duurzaamheidscertificaat FSC® of PFC®. Voor de gevelbekleding zijn we ook de mogelijkheid van gerecycled plastic ‘planken’ aan het onderzoeken.
Voor de wanden werken we met sandwichpanelen gevuld met polyurethaan. Dit materiaal zelf is niet persee duurzaam, maar door de lange levensduur en hoge isolatiewaarde wel weer een duurzame keus. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om een wandisolatie toe te passen die zowel licht gewicht als volledig recyclebaar is.
We doen zo min mogelijk concessies aan de kwaliteit en het ‘footprint bewustzijn’ van ons werk. We betalen liever iets meer voor de materialen als we weten dat deze duurzaam geproduceerd zijn. De hoogwaardige afwerking zorgt er uiteindelijk voor dat je lang van je cabin kunt genieten.