De Inrichting van een Tiny House van SuperCabin

De materialen van ons tiny house

In onze cabins kiezen we voor een gezonde balans tussen prijs, kwaliteit en duurzaamheid. De basis van de cabin bestaat uit een frame van gegalvaniseerde en gepoedercoate metalen profielen. De wanden zijn 50mm dikke sandwichpanelen en ook de vloer en het plafond zijn geïsoleerd. Deuren en kozijnen zijn gemaakt van Merbau en Meranti (FSC gekeurd) en voorzien van HR++ glas. De buitenzijde van de cabin is bekleed met onbewerkt Douglas (FSC). Dit hout zal na plaatsing verkleuren naar zilvergrijs. De binnenzijde is basic afgewerkt met Radiata pine underlayment en alle elektra (antraciet/zwart pvc) plaatsen we op de wanden. Op de vloer kan je kiezen uit laminaat of eiken. Alles met vakmanschap gemaakt en geïnstalleerd.

Gevelbekleding Van Douglas Hout​

Buitenzijde van de SuperCabin is bekleed met onbewerkt Douglas (FSC®). Dit hout zal na plaatsing verkleuren naar zilvergrijs. Op houtinfo.nl vind je alle informatie over Douglas.

Isolatie

De wanden van de cabin zijn gemaakt van 50 mm dikke sandwichpanelen, bestaande uit twee lagen gegalvaniseerd metaalplaat, afgewerkt met een poedercoating. De isolerende waarde van deze panelen is R2,37. De vloer is geïsoleerd met schuimplaten met een isolerende waarde van R2,3. Deze zijn tevens voorzien van watervaste panelen en vinylvloer. Dak is op licht afschot van damwandplaat 30/70 mm bestaande uit twee lagen. Berekend op sneeuwbelasting van 180 kg/m Isolatie waarde van R2,07.
20220331 Save Cabin Velp MI_079_
20220331 Save Cabin Velp MI_157_

Kozijnen & deuren

De kozijnen maken we zelf in onze werkplaats in Velp. Kozijnen worden gemaakt van Meranti (FSC®) en voorzien van HR++ glas. Kozijnlijsten zijn rondom verstevigd met balken van gerecycled kunststof.

Alle kozijnen worden antraciet gegrond geleverd en glas afgekit met glaskit.

Afmetingen kozijnen

  • Lang smal hoog raam 42x220cm
  • Groot raam (1) 208x220cm
  • Groot raam (2) 167x220cm
  • Klein raam 81x38cm
  • Klein openslaand raam 81x38cm
  • Groot openslaand raam 167x60cm

Afmetingen deuren

  • Enkele deur (incl kozijn) 89x220cm
  • Dubbele deur (incl kozijn) 168x220cm
20220422 Save Cabin MI_123 -Edit
Deze SuperCabin wordt op z'n plek gezet met een trekker.

Binnenkant van underlayment​

De binnenkant van de SuperCabin werken we af met Radiata pine underlayment. De wandplaten zijn 18mm en het plafond is 9mm dik. Dit wordt afgelakt opgeleverd.

Fundering​

Een goede fundering is van groot belang om de cabin stabiel te kunnen plaatsten. Vaak zijn stoeptegels al voldoende. Wij kunnen adviseren welke fundering in jouw situatie goed kan werken.

Na drie jaar de mooiste projecten samen te hebben opgeleverd, hebben we de keuze gemaakt om ons beide nog meer te richten op waar we goed in zijn. De samenwerking blijft, maar ieder vanuit zijn eigen specialiteit: Daily Cabin als leverancier van betaalbare modulaire cabins en Buitens (voorheen SUPER) als inrichter van buitenplekken met tiny houses. Mocht je SuperCabin nog een bericht willen sturen kan je ons mailen.