De materialen van SuperCabin

We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen. Daarnaast stellen we onszelf altijd de vraag of er een duurzamer alternatief is. Onze zoektocht is nooit klaar. Hieronder geven we inzicht in de keuzes die we tot nu toe hebben gemaakt.

Twee SuperCabins naast elkaar waarop onze materialen goed zichtbaar zijn. Douglas gevelbekleding en een Douglas vlonder.

Gevelbekleding van Douglas hout

Buitenzijde van de SuperCabin is bekleed met onbewerkt Douglas (FSC®). Dit hout zal na plaatsing verkleuren naar zilvergrijs. Op houtinfo.nl vind je alle informatie over Douglas.

Binnenkant van underlayment

De binnenkant van de SuperCabin werken we af met Radiata pine underlayment. De wandplaten zijn 18mm en het plafond is 9 mm dik. Dit wordt afgelakt opgeleverd.

sociaal, duurzaam en modulair - een Tiny House van SuperCabin - word2
sociaal, duurzaam en modulair - een Tiny House van SuperCabin - word2

Kozijnen

De kozijnen maken we zelf in onze werkplaats in Velp. Kozijnen worden gemaakt van Meranti (FSC®) en voorzien van HR++ glas. Kozijnlijsten zijn rondom verstevigd met balken van gerecycled kunststof.

Alle kozijnen worden antraciet gegrond geleverd en glas afgekit met glaskit.

Deuren

Deuren worden gemaakt van Merbau (FSC®) en voorzien van HR++ glas.

Tiny house met hottub van SuperCabin in de tuin, met vlonder en hottub
Gekoppelde SuperCabin in Groningen.

Glas

We maken gebruik van HR++ dubbel glas, zowel in de deuren als in de kozijnen.

Isolatie

De wanden van de cabin zijn gemaakt van 50 mm dikke sandwichpanelen, bestaande uit twee lagen gegalvaniseerd metaalplaat, afgewerkt met een poedercoating. De isolerende waarde van deze panelen is R2,37.

De vloer is geïsoleerd met schuimplaten met een isolerende waarde van R2,3. Deze zijn tevens voorzien van watervaste panelen en vinylvloer. Dak is op licht afschot van damwandplaat 30/70 mm bestaande uit twee lagen. Berekend op sneeuwbelasting van 180 kg/m Isolatie waarde van R2,07.

Lees meer over onze duurzaamheid.

Een Tiny House op een onderstel, met Douglas gevelbekleding.
Fundering voor en tiny house, gemaakt van betonblokken.

Fundering

Een goede fundering is van groot belang om de cabin stabiel te kunnen plaatsten. Wij kunnen adviseren welke fundering in jouw situatie goed kan werken.